Opslag van je MTB Fietslamp Accu

  • Geplaatst op
  • Door LED247
  • 0

Hoe voorkom je dat de accu van je MTB Fietslamp na de zomermaanden niet meer werkt? Hoe bewaar je de accu van je fietslamp het beste bij geen gebruik.

Hoe bewaar je je MTB Fietslamp met accu tijdens de zomermaanden 

Hoe zorg je dat je accu van je MTB Fietslamp na een rustpauze, de zomer, weer optimaal werkt en je veilig in het donker je fiets kilometers kunt maken? Om te weten hoe je het beste de accu van je MTB Fietslamp kunt bewaren, is het handig dat je weet waaruit de accu bestaat.De accu’s van onze fietslampen hebben allemaal Li-on batterijen. Li-ion staat voor Lithium-Ion. Accu MTB Fietslamp


Wat is een Lithium-Ion accu?

Het is zo makkelijk om even je accu op te laden. Binnen een paar uur kun je de accu weer aan je fietslamp koppelen en lekker zichtbaar gaan fietsen. Het opladen van een Li-ion accu duurt normaal gesproken 3 uur.  Een Li-ion accu is milieuvriendelijk, duurzaam en snel oplaadbaar. 


Opladen van de accu

Het is belangrijk om bij het opladen van de accu altijd de juiste, bijbehorende lader te gebruiken. Heb je een nieuwe lader nodig, check dan altijd welke gegevens er op de oude lader staan. In onze webshop vind je een lader die past bij de accu’s van de MTB fietslampen die verkocht worden bij LED247. 


Het is af te raden om de accu ’s nachts op te laden, als je er zelf niet bij kunt zijn. Dat geldt trouwens voor elke accu/batterij.


Losse accuEen Li-ion accu heeft gemiddeld een levensduur van 3 jaar. Daarna begint de levensduur te verminderen. De batterijen in de accu gaan van binnenuit oxideren. Het maakt niet uit of ze in gebruik zijn of juist niet. De meest oxidatie vindt plaats wanneer de batterijen volledig geladen zijn of juist volledig ontladen. Oxidatie neemt toe bij een hogere temperatuur. 


Conclusie:

Laad je accu dus altijd bij kamertemperatuur op. En zorg dat je de batterij voor ca. 70% vol bewaart in een ruimte bij kamertemperatuur, niet té warm. Je kunt de accu gewoon opzij leggen en in de wintermaanden weer gewoon gebruiken.

Tip: Sta gewoon wat vroeger op en maak je trainingsrondje gewoon in het donker. Dan kun je de MTB Fietslamp met accu prima blijven gebruiken ;-)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

* De waardering van www.led247.nl bij WebwinkelKeur Klantbeoordelingen is 8,5/10 gebaseerd op 96 reviews.

Powered by Lightspeed